Copyright © Cerita Tentang Kami
Design by Dzignine
Tuesday, June 7, 2011

ABANG TETAP SAYANG.....

WALAU PUN SAYANG GUMUK.....


Biasa tak dengar ayat tu??
Hehe...dolu2..Mr Hubby pun slalu gak cakap cam tu...
Memang lega + bangga...
Walo bodi dah tukar figure...Mr Hubby tetap sayang....
Saper tak sayang bini weh......



** Fenomena zaman sekarang....obesiti & kegemukan **

Then, familiar tak ngan dialog nie ??

Sayang : Abg...abg...pelik la....

Abang : Pelik nape lak ??

Sayang : Skang nie asek rasa panas jer...cuaca Malaysia mmg cam ni eh??

Abang : Alah sayang nie....cam le lahir kt London...Malaysia mmg panas lor...

Sayang : Ish abang nie..kesitu lak....dah tu, skang nie sayang cepat je rasa penat...wat movement sket, mengemas, membasuh...kejap je rasa penat...kaki pun sakit....

Abang : Sayang...sayang..cuba naik atas timbang neh...

Sayang : Alah...tu nak ckp sayang gumuk la tu.....benci tau...

Abang : Ala...jangan le mare...nnt kena jual....naik je la....sia2 je abang bli tau...

Sayang ; Ok2....sayang naik la nie...

Abang : Ha...nampak..nampak....kan byk beza figure kt timbang tu....dulu kan sayang ..50kg jer...
Skang nie dah 70kg.....

Sayang : Ala..tu sayang tau la....tiap2 ari naik kt timbang tu....
itu le nak diskas ngan abang nie....Sayang dok baca kt internet...ada satu produk korset...elok sgt bang...byk testimoni org dah kurus....

Abang : Bole caya je sayang..

Sayang : Bole la...kawan sayang pun ada pakai....skang nie bodi dah cantik...kelassss la...

Abang : Bli la...baper reganya?

Sayang : RM2400 je bang....

Abang : Hape????!!!!!! ** Boleh wat belanja mas kawen satu lg nie...(dalam hati ler...)**
Mahalnya....

Sayang : Ala...bole la....sayang pun  teringin nak bodi mantap cam kawan tu....mmg meletop la...raya nie bole le sayang tempah kebaya....abang tak bangga ke  ada bini lawa....

Abang : Mmg le bangga...tapi mahal la....tak pe la...gemuk2 cam nie pun, abang tetap sayang....sayang sorang je dalam hati abang nie....


** Nie adalah kucing gemuk..tp comel...**

Biasa kan???
Tapi perasan tak...??
Bila mana figure kita berubah,
Jalan kat pasaraya pun dah tak de tangannya di pinggang kita...
Berjalan pun dah jarak 3 langkah ke depan...
Dah tak de peluk pinggang time2 kita memasak or basuh pinggan...

Dan gurauan dia...
"Sayang nie dah gemuk la...."
"Ada ke size suar tu?? dah masuk fitting room byk kali dah.."
"Eh..terpegang lemak sayang lak...hihihi..."

Then,
Pernah dengar tak ayat nie...
dari mulut si dia...
" Tadi ternampak bekas awek....seb baik tak kawen ngan dia....gemuk giler...."
Padahal, bini dia skang pun gemuk gak...ahaks....
Terasa tak?

So, seruan untuk sume ibu2 dan isteri...
Jom kita kuruskan badan...
kembalikan figure lama yang cantik menawan...
Buat la sikit pelaburan...
& dapatkan set PREMIUM BEAUTIFUL anda....

** Jadi cam nie setiap masa.....sooo sweet...**

Do contact me : 013-398 4050 / 013-378 4050
nadhira.haqim

Saya sedia kongsi rahsia....






2 comments:

Ain says:
at: June 8, 2011 at 12:16 PM said...

Selalu tersenyum baca entry Nor..kekeke.. "eh terpegang lemak sayang"..

Nurie says:
at: June 15, 2011 at 12:01 PM said...

hihihi..tu time byk idea, boleh tulis cm script writer gitu...