Copyright © Cerita Tentang Kami
Design by Dzignine
Wednesday, July 13, 2011

GUD NEWS...

APAKAH ITU....JENG..JENG...JENG...

Nie le dia.....excited macam 1st time je lak ek...ekekekeke...
 

** it's mine....**

Tak gi cek kt doctor pun lagi....tp as usual Puan Noriah nie, mmg bole detect awal....
Sebabnya, kejadian gempa kt dalam kepala mmg bg signal awal gila...
Kalo orang lain, dah 8 minggu baru terasa kot...
So ai pun cek le sendiri....tak penyabo betul...hehehehe...


Kisahnya, anak ke-2 baru je 4 thn pun....kalo ikut, boleh jarak lagi kan....hehehe...
Tapi sebenarnya, mmg dah simpan target, nak 4 org anak....
Dan target nak tutup akaun umo 35 thn.....dengan jarak anak yang konsisten...
Thn nie, umo dah 31 thn....jarak anak sulung ngan yang ke-2 tu 3 thn...
So, bajetnya, jarak antara anak ke-2 ngan ke-3 pun shud be 3 thn le kan...
Kononya, umo anak ke-2 tu 2 thn 6 bln, saya nak try concieve...
Tapi misi tak berjaya...alhamdulillah...baru sakng menjadi....
So, insyaallah jarak anak ke-2 ngan ke-3 nie, 5 thn la....

Actually, saya mmg amik maajun untuk jarakkan anak dulu....
Syarat kemujarapan maajun tu adalah sama cm mkn pil perancang....diamik setiap hari...
Tapi saya nie mmg culas nak mkn ubat...memang dari awal pun makan celup2...hehehe..
Tapi niat dalam hati, kalo ada sangkut, rezki la tu...kalo tak de pun tak pe....
Tapi mmg Allah blm nak bg rezki time tu....org lain yg miss2 mkn maajun tu, dgn senangnya bole sangkut....sayakah yg tak subur??.....lalalala....

Then start bulan 6 last year, saya memang tak amik dah maajun tu...sbb memang siyes nak try concieve....
Ada orang, bila dah tak amik, terus je sangkut....
Saya nie, dari bulan ke bulan, tak de gak...hmmm...blm tiba masanya kot...

So, bajet dalam hati, maybe sbb bdn gumuks kot....tu yg ssh nak dapat....
Set kan dgn diri sendiri, kena turun berat dulu kot....
That's why le mcm2 percubaan dibuat untuk kasi kurus sket.....


** Salah satu penyebab tak leh nak concieve kot...GUMUKS...ekekeke...**

Now, bodi dah susut sket...dari 76kg ke 66kg-67kg....
So, memang berharap le bole concieve....& hope sgt bole dpt due awal tahun...
Since byk testimoni org lain yg bole conceive ngn PB, oh...hatiku sungguh berbunga harapan...

** New me...**

Start pakai PB yang di introduce oleh xskool mate kt SM Teknik dulu, DSM Noraini Ismail...
Tujuan utama nak pakai PB dulu adalah untuk misi kuruskan badan....
Tak sangka byk juga kebaikan PB....
Hasilnya...tadaaa.....
Misi KURUS ngn PB : Sukses...
Misi PREGGY ngn PB : Alhamdulillah sukses...
Misi BERPANTANG dgn PB : Can't wait....

Kawan-kawan,
Doakan kesihatan saya yer...
Ikutkan pengalaman lama, mmg saya akan tersadai tak berdaya...
Rasanya, kali nie cam tu gak...
Baru 4 wk, saya dah rasa melayang2....
Buat UPT pun sbb ada gempa kt kepala yg berkali2....
Saya perlu kuat utk jaga 2 orang anak yg sgt perlukan perhatian...
Semoga saya kuat....
Amin...

So, kekawan.....yang nak merasai pengalaman hebat bersama PREMIUM BEAUTIFUL,
Jangan segan untuk hubungi saya....
Bulan Julai nie tgh ada rebate tau...sempena raya...
Masa yang tepat utk berkenalan dgn PREMIUM BEAUTIFUL...

013-398 4050 / 013- 378 4050
nadhira.haqim@gmail.com




2 comments:

lydzar says:
at: July 13, 2011 at 12:41 PM said...

congratulation!!!

misi berjaya nampaknya..Hilda setahun kang, dapat la dia sepupu baru kan :)

Ain says:
at: July 14, 2011 at 12:47 PM said...

Congrats Nor.. Ain tumpang gembira utk Nor.. moga berjaya mengharung 9 bulan penuh dugaan ni yer..hehe