Copyright © Cerita Tentang Kami
Design by Dzignine
Wednesday, February 16, 2011

Impian...

Lalalalaaa.....

IMPIAN.......sape yg tk de impian..betul tak..sume org ada impian, keinginan, cita2....cuma cara & pendekatan je yang mungkin berbeza untuk sume impian tu dicapai...

Impian Cik Nurie sekarang nie :

1. Nak memperbaiki satu kesilapan Cik Nurie & En. Suami, yang memerangkap kami dalam krisis kewangan tahap kritikal nak mati.

2. Nak membantu En. Suami mengurangkan beban keje...sbb keje byk, tp org tk bayar utang...blom lg cust komplen atau produk kena reject..keje sampai tk ingat nk letih tp pymt selalu lewat..( En. Suami wat keje perabot..kabinet dapur, wardrobe etc.. )

3. Nak membawa mak & abah ke Tanah Suci.

4.Nak meningkatkan taraf hidup kami yg biasa2 jer.....

5. Duit gaji kt Datapos tu, nk masuk akaun jer...tk yah guna...boleh?

6. Kalo boleh tk mo keje ngan org..

7 Nk memastikan anak dpt cukup perhatian drpd mama...


Pada satu ketika, hati rasa sentap jer bila mak ada inform yg adik no 5 nak bw mak & abah gi umrah tahun depan...hmmmm....terfikir, nape la bukan Cik Nurie yang diharap untuk bw dorg ke Tanah Suci...mmg teringin sgt..tp kemampuan tu tak terjangkau dek tangan...fyi, adik kitorg tu engineer kt TNB...so mmg ada kebarangkalian yang tinggi la untuk dia bw mak & abah ke sana...

Sentap juga bila tiap kali tiba hr gaji, kol 9am jer dh abis untuk byr sume utang & bil utiliti...
Bayar yuran tadika, sek. agama, transit, van, byr PTPTN, bil2 fon, astro, internet...
huwaaaaa (menangis ie tau...) teringin nk bli blouse & jeans baru pun still postpone sampai skang nie...

Sentap juga bila tgk ada antara wanita2 a.k.a isteri2 yang diabai oleh suami....duit dapur & belanja anak diketepikan...camana la dorg nie survive bila pengabaikan cm nie terjadi...
Sampai terfikir, apakah nasib Cik Nurie juga akan begitu...nauzubillah...minta diketepikan...
Tp tak mustahil kn..zaman skang nie, benda2 tu sume mungkin bole terjadi...
Dh le En Suami tu keje nya mmg jumpa mcm2 org....& paling penting dia mmg sweet talker dh keje dia...so i have to do something...bkn minta...tp dh byk kejadian....

Sekarang, Cik Nurie beranikan diri & bulatkan hati....Cik Nurie kena BERUBAH....
So, Cik Nurie decide utk berjaya seperti org lain....








3 comments:

Ain says:
at: February 16, 2011 at 6:04 PM said...

Sedihnya baca entry Nor kalini, apa yg Nor rasa mmg sama seperti apa yang Ain rasa masa mula2 decide nak join Bizz ni..

Kita tak bleh nak ramal masa depan kita kan.. dan yg penting, kita buat semua ni untuk bantu semua orang yang terdekat ngan kita..

Semoga Allah S.W.T permudahkan usaha kita.

An Aspiring Writer says:
at: February 17, 2011 at 2:18 PM said...

salam,

terima kasih kerana menulis dari hati.. bukan benda2 yang indah sahaja yang menangkap perhatian orang lain, tetapi perkongsian kesusahan hidup anda ini pun bakal membuka mata hati para pembaca. insya Allah.

sekali lagi saya ucapkan tahniah kepada tuan blog kerana begitu jujur menulis tentang permasalahan yang melanda dan yang paling penting, tindakan yang dipengaruhi oleh pengalaman itu.

suatu hari nanti, saya harap saya juga dapat menulis sejujur ini. AMIN

nurie says:
at: February 17, 2011 at 4:05 PM said...

amin...terima kasih sume...mmg sentap la ngan kahidupan sekarang nie..