Copyright © Cerita Tentang Kami
Design by Dzignine
Wednesday, February 23, 2011

Premium Beautiful :: MAHAL ??

SAPE CAKAP??

Hmmm..soklan la tu...sila jawab...sila jawab..
Sape cakap Premuim Beautiful tu mahal...buktinya...nie pengalaman sendiri tau...
Cik Nurie mmg obses nak turunkan berat badan....huhuhu..Sbb masa sebelum peknen anak sulung, berat sekitar 55kg jer....then, lepas deliver anak kedua...berat naik sampai 76kg...gila kentang lar..

** huh!!!**


Then start Mei 2010, Cik Nurie start mencari apa-apa bahan yang boleh digunakan untuk membantu proses penurunan tu..mcm2 percubaan la..mula-mula sekali of course le Diet makan...huhu..sungguh tidak tahan..konon nak tk nak mkn malam...tp mana le nak sempat..sampai kt umah je dh kol 6.30pm...nak masak, nak mandi, nak siapkan anak, nak tunggu En. Suami balik....at last, kol 9 baru mkn...tu pun dh mkn sikit jer...sbb Cik Nurie noticed yang bdn Cik Nurie mmg carb sensitive....the result is......TAK ADA PERUBAHAN..

Then, try le cari produk apa2 yang org sebut boleh turunkan berat....pegi le Cik Nurir ke Warta tu, bli la R*-***E...harga dia RM 150 ..tgk2 rupa dia, mmg sedap...macam milo je rasanya. Mmg konpom la tekak nie boleh telan...Tp bila baca jadual pemakanan, produk tu adalah pengganti kepada makanan kita...so meaning, tk bole mkn benda lain la kan..hadoi!!!!...camana badan nak dpt tenaga....camana nk buat movement..kalo tak makan...sungguh tk bole blah..tp sbb dah bli, kena la minum...tp makan le jugak..lapo beb!!...so the result............TAK ADA PERUBAHAN JUGAK...

Pada satu hari tu, ada le kwn ajak gi kt Hentian Kajang sbb kt situ ada 1 nutricious centre...Produk H*******E..mula2 amik yang tester..RM10 sekali amik...ada beberapa produk la...then, selepas 1 week, ada la penurunan 1kg..Happy giler la...seb baik tk gila terus..ahaks
Terus je la Cik Nurie mensign up ader ker?? & bli produk tu...tk amik full set pun..mahal rasanya..2 jenis produk jer, untuk kegunaan 2 minggu...RM 450....bli 2 kali jer...consume sebulan...so habis RM900 .sama gak cm produk pertama td, gantian makanan..meaning to say, tk leh mkn benda lain lor....huhuhu..sungguh haru sbb Cik Nurie mmg suka mkn....& duduk pun dlm lingkungan org suka makan...opismate, En Suami...mencabar gila la...hahahahaa.....the result for product tu is.........lost 1kg walo pun consume utk sebulan.....

Duit sudah habis...tp badan belum turun..how come?? oh no.......tp tak serik2 lagi...then, tukar produk lak..kali nie opismate introduce S*2 lak...satu tin, dia jual RM 114...bli 2 tin...so rega dia adalah RM 228....yg nie style atkins diet...hindari sume2 carb.....yg lain bole telan....tp perut org melayu kn...camana pun nk gak nasi....tk bole blah gak..abis 2 tin, dpt lost 2kg.....tp tak amik dah...sbb agak mahal gak...1 tin tu consume untuk 1 wekk ++....kalo sebulan, bajet dlm 3 tin jimat2 tu tau...sbb kalo ikut kan, 1 week = 1 tin.

Sume2 produk diatas, Cik Nurie guna dalam masa dr bulan Mei 2010 hingga Ogos 2010. total lost adalah sebanyak 3kg...

Bila membayangkan byk nyer duit abis utk produk2 tu, saving pun tk leh nak buat, & the worst is berat turun sket jer..cm tak berbaloi...Cik Nurie bli plak skywalker berharga RM1200. Mula gunakan masa bulan puasa ( sept 2010 )...hari2 buat cardio..barang baru bli, excited la guna.....at last dalam bulan puasa tu sebulan la Cik Nurie dpt turun 3 kg lagi...alhamdullilah...tp malangnya, masa raya naik blk 3kg...hahahaha....Terlupa lak masa bulan puasa kita kn kurang makan..apa daaaa....Bila dh raya, open house sana & sini..terus fail....& cardio pun dpt buat 3 kali jer seminggu....sbb bz nk masak bila blk keje...masa bulan puasa tu, juada made in bazar ramadhan jer...So dalam masa tu...with cardio 3 kali seminggu..just dpt menten berat jer..up & down...70kg - 73kg...tp skywalker nie tak menyesal sgt bli..sbb senaman mmg bagus utk kesihatan kita...plus, En SUami pun bole guna..:)



Then last month- Januari 2011, terjumpa  AIN x-classmate masa kt SMT Kuantan, yang dh makin mengecik, teruja gak tgk dia....so Cik Nurie follow apa yg dia pakai & buat...dengan PREMIUM BEAUTIFUL, NOW berat dh jd 68kg, masih lagi dlm proses menurunkan berat....yang penting, makan tetap kena jaga...jaga kalori & buat cardio....yang penting, baju2 yang lama tu dh bole pakai balik...



So total Rm yang abis utk produk2 tu adalah : RM 900 + RM 228 + RM 1200 = RM 2328...
Yang bole guna sampai sekarang hanya la mesin skywalker tu jer..yg lain dh buang kt toilet...hehehe...
Cuba bayangkan Cik Nurie terus keep consume makan produk pertama...agak2 untuk 3 bulan baper yg Cik Nurie abis??

Dengan PREMIUM BEAUTIFUL, bli RM 2000, boleh pakai sampai bila2....lifetime warranty lagi...


Dapatkan PREMIUM BEAUTIFUL anda sekarang...
Hubungi Cik Nurie - 013-378 4050


Renung-renungkan....& selamat beramal...

2 comments:

Ain says:
at: February 23, 2011 at 4:50 PM said...

Satu lg entry yg POWER dari Nor.. Betul2 buat org kat luar sana patut sedar..

Renung2kan..dan Selamat Beramal.. :-)

Eila says:
at: February 23, 2011 at 9:12 PM said...

Congrats!! You have make a right and wise choice..chaiyuk!chaiyuk!